ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

«Οι μεγάλες ομάδες δεν καθορίζονται από τρόπαια και τίτλους. Οι μεγάλες ομάδες καθορίζονται από την ιστορία τους, το ήθος τους και την προσφορά τους. Στοιχεία χαραγμένα στην ψυχή κάθε «Αριανού», που κάνουν τον ΑΡΗ μια μεγάλη ομάδα της Κύπρου στο μυαλό των θαυμαστών του ».

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 1930 μετά τη συγχώνευση των ενώσεων ΣΟΥΛΗ και ΑΠΟΛ. Ο τότε νεοσύστατος ΑΡΗΣ απορρόφησε τους ποδοσφαιριστές από τον σύλλογο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Λεμεσού, ο οποίος στη συνέχεια διαλύθηκε. Το έμβλημά του είναι το αστέρι που δηλώνει την αριστεία, μέσα στην ασπίδα του θεού Άρη, του ολυμπιακού θεού του πολέμου. Τα χρώματα του είναι πράσινα, το χρώμα της ελπίδας και το λευκό που δείχνει καθαρότητα.

Ο ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ είχε περιστασιακά τμήματα ποδοσφαίρου, πινγκ-πονγκ, μπάσκετ, μπόουλινγκ, βόλεϊ, futsal και σκακιού. Το κύριο αθλητικό τμήμα και το επίκεντρο του συλλόγου είναι το ποδόσφαιρο.

Ως εκπαιδευτικός σύλλογος, ο ΑΡΗΣ έχει τεράστια συμβολή στον πολιτισμό της Κύπρου, έχοντας μια διεθνώς διάσημη χορωδία, η οποία έδωσε παραστάσεις που ανέβασαν τη Λεμεσό και την Κύπρο στα υψηλότερα βάθρα του πολιτισμού.

Το ΑΡΗΣ είναι μια αγαπημένη ομάδα από τους πιο εξέχοντες πολίτες της Λεμεσού και απολαμβάνει εκτίμηση και σεβασμό από την πλειοψηφία των οπαδών σε όλη την Κύπρο. Οι οπαδοί του, δεσμευμένοι ως οικογένεια, φέρνουν την παθολογική αγάπη τους για την ομάδα από την ημέρα της γέννησής τους και την κληρονομούν από τον πατέρα στο γιο και από γενιά σε γενιά, ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό τους. Το "Λεωνίδας 300" ή το "ΤΑΞΙΑΡΧΟΙ", όπως αποκαλούνται σήμερα, υποστηρίζουν την ομάδα μας με σθένος και πάθος σε οποιαδήποτε κατάσταση και όπου κι αν παίζει.

Ο ΑΡΗΣ Λεμεσού είναι ένα μεγάλο εκκολαπτήριο   ποδοσφαίρου, αφού από τη μήτρα του εμφανίστηκαν σπουδαίοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, μεγάλα ονόματα που άφησαν μια κληρονομιά που έρχονται μια φορά κάθε 100 χρόνια. Ο ΑΡΗΣ επίσης κατά καιρούς προχώρησε σε μεταγραφές μεγάλων ξένων ποδοσφαιριστών. Μία εξ΄αυτών ήταν την περίοδο 1989-90, όταν ο ΑΡΗΣ άφησε άφωνους τους οπαδούς της Κύπρου, κάνοντας τη μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο. Ο μεγάλος Σοβιετικός επιθετικός Όλεγκ Μπλαχίν, ο μοναδικός κάτοχος μιας χρυσής μπάλας (1975) που έπαιξε στην Κύπρο, ήταν πλέον «Ταξιάρχος» και όλοι έτρεξαν για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για να τον δουν να αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη, όπου κι αν έπαιζε.

Ο ΑΡΗΣ Λεμεσού έχει παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου το 1989 και έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα Β΄Κατηγορίας (1954,1956,1994, 2011,2013).Ονομάζεται «ελαφριά ταξιαρχία», λόγω του μαχητικού πνεύματος και της γενναιότητας που κατέχει και κατείχε, με την πάροδο των ετών.

Είναι αλήθεια ότι αρκετές ομάδες, με πολλούς τίτλους και τρόπαια, θα θυσιάσουν μερικά από αυτά, για να έχουν την ιστορία του ΑΡΗ ΛΕΜΕΣΟΥ!

ΤΑΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ