ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
07.12.2023

Συνάντηση με φοιτητές του Frederick Λεμεσού

Το τμήμα αθλητική απόδοση και προπόνησης αποκατάστασης του Άρη με επικεφαλής τον Δρ. Χρήστο Παπαδόπουλο, παρουσίασε στους φοιτητές φυσιοθεραπευτές του πανεπιστημίου Frederick της Λεμεσού, το προφίλ του αθλητικού φυσιοθεραπευτή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους εργασίας. Σε αποδυτήρια, γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήριο, γήπεδο.

Ο επικεφαλής της ομάδας μας, κάτοχος διδακτορικού στις αθλητικές επιστήμες (μεταξύ άλλων) και εκ των βοηθών προπονητών, Δρ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε τη φιλοσοφία την οποία ακολουθεί η ομάδα μας σε σύγκριση με τις διάφορες σχολές που έχουν επικρατήσει στο συγκεκριμένο πεδίο, τονίζοντας ότι στον Άρη έχουμε υιοθετήσει στοιχεία από όλες τις σχολές Αγγλική/Αμερικάνικη, Γαλλική και Γερμανική, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, προεξέχουσας της Γερμανικής. 

Ο Δρ. Παπαδόπουλος ανέφερε στους φοιτητές ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η ομάδα αθλητικής απόδοσης και προπόνησης αποκατάστασης του Άρη, ασχολείται και με τους τρεις βασικούς πυλώνες του πεδίου τους, που είναι η θεραπεία, η πρόληψη τραυματισμών και η αποκατάσταση. 

Αυτό αποσκοπεί στην εκπλήρωση του αρχικού στόχου της ομάδας που είναι όπως λειτουργούμε αυτόνομα στον τομέα της θεραπείας, της πρόληψης τραυματισμών και της αποκατάστασης, αφού αυτά τα 3 στοιχεία είναι που ανεβάζουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών. 

Για να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το πλάνο, πέραν του Δρ. Παπαδόπουλου, την ομάδα στελεχώνουν ο επικεφαλής φυσιοθεραπευτής και συντονιστής της ιατρικής ομάδας Κωνσταντίνος Σουτζής, οι φυσιοθεραπευτές Αλέξης Μάρκου και Ιωάννης Γεωργίου, ο μασέρ Γιώργος Χατζητοουλή, ο προπονητής αποκατάστασης Αντρέας Σιλβέστρος, ο προπονητής φυσικής κατάστασης και αναλυτής GPS Νικόλας Χριστοφόρου, ο διατροφολόγος Ευαγόρας Χριστοφίδης, ο ορθοπεδικός του Άρη Δρ. Στίβεν Ιωσηφίδης και ο καθηγητής, Δρ. Νίκος Ζάμπογλου.

Γλώσσα

Όλα τα νέα