ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
11.01.2022

ΦΡΑΝΖ ΜΠΡΟΡΣΟΝ

Το τελευταίο απόκτημα του Άρη, ο Σουηδός Φραν Μπρόρσον, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας www.arisfc.com δίνοντας μας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές και την ομάδα γενικότερα;

«Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και αισθάνομαι ευπρόσδεκτος από όλους, το προσωπικό, τους παίκτες και τους προπονητές. Αισθάνομαι ότι η ομάδα θέλει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά για να μπορέσει να το πετύχει.

Είσαι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας και μέχρι και πριν από ένα δύο μήνες αγωνιζόσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τι σε ώθησε να πάρεις την απόφαση για να έρθεις στον ΑΡΗ και στο Κυπριακό πρωτάθλημα;

Ο ΑΡΗΣ έχει ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο που βρίσκεται σε εξέλιξη και θέλω να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Θέλω να παίξω με την ομάδα στην Ευρώπη και φυσικά να κερδίσω τίτλους.

Είναι αλήθεια ότι έχεις πάρει το όνομα σου από τον Φρανζ Μπεκενπάουερ;

Ναι, είναι αλήθεια. Στον πατέρα μου άρεσε πολύ ο Φρανζ Μπεκενπάουερ και ήθελε να δώσει το όνομα του στον πρωτότοκο γιο του.

Μίλησες με κάποιον από εδώ στην Κύπρο για να συγκεντρώσεις πληροφορίες πριν έρθεις στον ΑΡΗ;

Ναι, μίλησα με κάποιους παίκτες με τους οποίους έπαιξα στο παρελθόν στη Σουηδία και οι οποίοι τώρα αγωνίζονται εδώ στην Κύπρο. Είχαν μόνο καλά πράγματα να μου πουν για το πρωτάθλημα και τη χώρα.

Με εξαίρεση μια σεζόν όπου αγωνίστηκες ως δανεικός στη Δανία, την υπόλοιπη καριέρα σου την πέρασες στην πατρίδα σου Σουηδία. Η Κύπρος είναι αρκετά διαφορετική. Θεωρείς ότι θα είναι εύκολο να προσαρμοστείς στον τρόπο ζωής της Κύπρου και το εγχώριο πρωτάθλημα;

Νομίζω παίζουμε ένα διεθνές στιλ παιχνιδιού και έχουμε παίκτες από όλο τον κόσμο, οπότε πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ αρκετά εύκολα. Ίσως όταν υπάρχει αρκετή ζέστη να δυσκολευτώ γιατί έχω συνηθίσει να παίζω σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Βρίσκεσαι εδώ μόλις μερικές μέρες. Είναι κάτι που σου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση;

Είναι μια πολύ όμορφη πόλη, μεγαλύτερη απ’ ότι φανταζόμουν. Μένω κοντά στο κτήριο Icon και αυτό το κτήριο με έχει εντυπωσιάσει πολύ, όπως και τα άλλα μεγάλα κτήρια που είναι υπό κατασκευή.

Επέλεξες να αγωνίζεσαι με τον αριθμό 31 στη φανέλα. Είναι ο ίδιος αριθμός που φορούσες και στη Σουηδία. Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσένα;

Ήταν το πρώτο και μοναδικό νούμερο με το οποίο αγωνίστηκα στην πρώτη κατηγορία. Όταν έπρεπε να επιλέξω τα μικρά νούμερα ήταν κρατημένα οπότε η επιλογή ήταν εύκολη.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου εντός και εκτός γηπέδου;

Είμαι πολύ σεμνός και ήρεμος άνθρωπος εκτός γηπέδου, αλλά στο γήπεδο είμαι λίγο διαφορετικός και μπορεί να δεχτώ κάποιες κάρτες.

Ποια είναι τα ατού σου ως ποδοσφαιριστής;

Είμαι καλός στο ένας εναντίον ενός, η ταχύτητα μου και το ότι μπορώ να βγάλω τη μπάλα από την άμυνα.

Έχουμε κάποιους Σκανδιναβούς στο πρωτάθλημα μας, αλλά είσαι ο μόνος Σουηδός. Αποτελεί επιπλέον κίνητρο για σένα το ότι εκπροσωπείς το ποδόσφαιρο της Σουηδίας στην Κύπρο;

Ναι, εάν έχω καλή παρουσία ενδεχομένως να ανοίξουν πόρτες και για άλλους Σουηδούς να έρθουν να αγωνιστούν εδώ.

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν μέχρι τώρα. Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας μας;

Ο ΑΡΗΣ έκανε μεγάλα βήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν είμαστε εδώ για να δούμε και να μάθουμε. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και ελπίζω να πανηγυρίσουμε πολλές νίκες μαζί.

Γλώσσα

Όλα τα νέα